Recepty

Recepty > polévky > pot-au-feu

Pot-au-feu recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g hovězího žebra, po 100 gramech mrkve, pórku a vodnice (lze nahradit třeba cuketou), 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce másla, plátky z bílé veky, sůl

Recept na přípravu:

Maso dáme do litru a půl vody, osolíme a vaříme. Když je skoro uvařené, přidáme nakrájenou mrkev a vodnici, celou cibuli, kterou před podáváním z polévky odstraníme a jemné plátky česneku. Povaříme a pár minut před dovařením přidáme ještě pórek nakrájený na kolečka. Na másle osmažíme plátky veky a podáváme k polévce.

Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Rýžové nudle s brokolicí ozdobíme čerstvou bazalkou.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Rýžová kaše s meruňkami recept.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Jogurtová majonéza s olejem a hořčicí.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Francouzská bramboračka

Recepty
Motto

Pot-au-feu přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.