Recepty > omáčky > povidlová omáčka s uzeným masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg uzeného masa, 1 kelímek povidel, 4 krajíce staršího chleba, sůl, citronová šťáva, skořice, cukr
Jak připravit tento recept:
Uzené maso (úplně nejlepší je uzené koleno) dáme vařit do dvou litrů osolené vody.
Na omáčku si připravíme chléb, který rozkrájíme na větší kusy a dáme vařit do vody. Přidáme švestková povidla a za častého míchání vaříme, až se vše rozvaří v hustší omáčku. Když je vše rozvařeno, omáčku buď prolisujeme hustým sítkem nebo prostě dohladka rozmixujeme. Dochutíme cukrem a skořicí podle chuti. Pokud je omáčka sladší, můžeme přidat i citronovou šťávu.
Uzené maso nakrájíme na porce, přelijeme povidlovou omáčkou a podáváme s bramborovým knedlíkem.
Další recepty:
Vepřové koleno na červeném víně vyjmeme a naporcujeme.
Falešná svíčková na smetaně s citronovou šťávou nebo octem.
Bavorská svíčková které dodají chuť brusinky.
Angreštová polévka podávaná vychladlá.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Chilli con carne nakonec krátce prohřejeme.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Koprová polévka s houbami okyselená octem.
Cibulová polévka se sýrem nastrouhaným.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Zelná polévka s uzeným masem dochutíme a podáváme.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Cibulová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje povidlová omáčka s uzeným masem a recept na přípravu.