Recepty

Recepty > omáčky > povidlová omáčka s uzeným masem

Povidlová omáčka s uzeným masem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg uzeného masa, 1 kelímek povidel, 4 krajíce staršího chleba, sůl, citronová šťáva, skořice, cukr

Jak připravit tento recept:

Uzené maso (úplně nejlepší je uzené koleno) dáme vařit do dvou litrů osolené vody.

Na omáčku si připravíme chléb, který rozkrájíme na větší kusy a dáme vařit do vody. Přidáme švestková povidla a za častého míchání vaříme, až se vše rozvaří v hustší omáčku. Když je vše rozvařeno, omáčku buď prolisujeme hustým sítkem nebo prostě dohladka rozmixujeme. Dochutíme cukrem a skořicí podle chuti. Pokud je omáčka sladší, můžeme přidat i citronovou šťávu.

Uzené maso nakrájíme na porce, přelijeme povidlovou omáčkou a podáváme s bramborovým knedlíkem.

Další recepty:
Vepřové koleno na červeném víně vyjmeme a naporcujeme.
Falešná svíčková na smetaně s citronovou šťávou nebo octem.
Bavorská svíčková které dodají chuť brusinky.
Angreštová polévka podávaná vychladlá.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Chilli con carne nakonec krátce prohřejeme.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Koprová polévka s houbami okyselená octem.
Cibulová polévka se sýrem nastrouhaným.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Zelná polévka s uzeným masem dochutíme a podáváme.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Cibulová omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje povidlová omáčka s uzeným masem a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.