Recepty > na vánoční cukroví > pracny
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
30 dkg hladké mouky, 18 dkg Hery, 15 dkg moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 15 dkg nadrobno rozdrcených vlašských ořechů, 2 žloutky, 3/4 prášku do pečiva, 1/2 lžičky skořice, 1/2 hřebíčku
Postup přípravy:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které vložíme do lednice (nemusíme na dlouho). Do vymazaných formiček natlačíme těsto (ne až po okraj). Vložíme do na 170 °C předem vyhřáté trouby, kde je upečeme. Upečené pracny můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Pracny je vhodné pécti 3 až 4 týdny dopředu. Potřebují proležet a to nejlépe v chladnu.
Další recepty:
ovesňáky, banány v kokosovém těstíčku, vepřové kotlety na houbách, játra na cibulce, zapečené vepřové závitky, vepřové nudličky na víně, marinovaná vepřová kýta, vepřová krkovice, česnekové kapsy, úhoř na víně, marinované vepřové kotlety, roštěnka z vepřové kotlety, sekaná v županu, masové kuličky v rajském protlaku, banánové koblihy
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.