Recepty > vánoční cukroví > pravé vánoční zázvorky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
250 g hladké mouky, 150 g práškového cukru, 2 vejce, 1-2 lžičky mletého zázvoru, špetka skořice, 1 sáček prášku do pečiva, kůra z jednoho citronu
Postup přípravy:
Všechny suroviny smícháme ručně nebo šlehačem s hnětacími háky, řádně propracujeme a necháme chvíli (20 minut) odležet v chladu. Vyválíme na plát cca 3 mm vysoký, ze kterého vykrajujeme tvary. Vykrojené tvary poklademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme do rána nebo alespoň 5 hodin odležet ( těsto zaschne a při pečení nepraská). Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C do světle růžova (cca 8 minut). Uložíme do krabice společně s ostatním vánočním cukrovím nebo do krabice s polovinou jablka. Týden až dva před Vánocemi ozdobíme polevou.
Další recepty:
Linecké cukroví slepujeme marmeládou.
Fíkové pusinky s oříškem.
Kokosky na lineckém ponoříme do horké čokolády.
Křehké kokosky upečeme do růžova.
Sněhové pusinky krátce pečeme a poté sušíme.
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Pravá řecká musaka s rajčaty a žampiony.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Vánoční zázvorové sušenky zázvorky zdobíme týden před Štědrým dnem.
Ořechová vosí hnízda na která zespodu přilepíme piškot.
Rychlé zázvorky nesmí být moc upečené, jen zespodu nafouklé.
Fíkové vánoční cukroví máčíme v polevě.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme asi 7 minut dozlatova.
Celozrnné zázvorky
Tuto vánoční pochoutku přináší recept na pravé vánoční zázvorky.