Recepty

Recepty > kuře > předkrm z kuřátka

Předkrm z kuřátka

Potřebné suroviny:

1 kuře, ocet, sůl
Zálivka: 250g majolky, 1 lžička francouzské hořčice, 1 zakysaná smetana, šťáva z poloviny citronu, worcesterová omáčka, mletý pepř, sůl

Postup přípravy:

Kuře uvaříme v osolené vodě, do které přidáme trochu octa. Vykostíme, stáhneme kůži a necháme ve vývaru 2 hodiny marinovat. Poté naskládáme na mísu, vychladlé zalijeme zálivkou a necháme uležet další 2 hodiny. Předkrm z kuřátka podáváme s pečivem.

Zálivka: všechny suroviny vmícháme do majolky, pak lehce vmícháme zakysanou smetanu, zálivku můžeme přisladit.

Další jídla:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Sekaná v listovém těstě zabalená a upečená.
Pikantní kuře necháme dopéct, aby mělo zlatavou kůrku.
Zapečená sekaná kterou posypeme strouhaným sýrem.
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Králík na olivách s chlebem nebo těstovinami.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Králík na paprice podávaný s knedlíkem.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Čočková polévka se zeleninou a rozmačkaným česnekem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna pečená na smetaně podáváme nejlépe s rýží nebo hranolky a ovocným kompotem.
Kuřecí stehna na houbách můžeme podávat s rýží.
Velikonoční kuřátka z piškotů

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla předkrm z kuřátka přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.