Recepty > polévky > přesnídávková dršťková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 uvařených hovězích nebo vepřových dršek, vývar z uzeného masa, 2 střední cibule, mletá sladká paprika, kmín, 100 g hladké mouky, 6 stroužků česneku, mletý pepř, majoránka, 0,15 litru oleje
Recept na přípravu:
Najemno nakrájenou cibulku orestujte dozlatova. V průběhu restování můžete přidat kmín. Když je cibulka krásně zlatá, přisypte hladkou mouku a znovu restujte. Nebojte se nic cibulka se nespálí pokud jí bude chladit mouka, ale přeci jen jí nerestujte dlouho stačí jedna minuta. Připravte si k ruce chladný vývar z uzeného masa a zasypte jíšku sladkou paprikou, velmi krátce promíchejte a rychle zalijte připraveným vývarem, metličkou pak rozmíchejte. Pokud budete restovat papriku příliš dlouho, hrozí že se spálí a zhořkne, proto dodržte postup jak jsem jej vypsal, aby se tak nestalo. Do polévky přidejte uvařené dršťky, osolte jí a vařte minimálně 20 minut na mírném ohni. Mezitím co se polévka vaří si utřete česnek se solí, nebo ho jednoduše prolisujte lisem, polévku nezapomínejte míchat a nepřikrývejte ji pokličkou. Pokud je polévka dobře provařená, tuk se oddělil, a plave na vrchu polévky. To je signál, že se mouka dostatečně v polévce rozvařila a jsme u konce. Přidejte do polévky česnek a ještě chvilku polévku vařte, pak jí stáhněte z ohně, dochuťte pepřem, solí popřípadě polévkovým kořením a přidejte majoránku. Podáváme s pečivem.
Další recepty:
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Zelňačka z uzených kostí ochucená podle potřeby polévkovým kořením a solí.
Brokolicová polévka se smetanou z kelímku.
Boršč z hovězího masa podáváme s miskou smetany.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Vajíčková tlačenka převázaná a uvařená.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné dochucená česnekem.
Brokolice v sýrové omáčce s těstovinami.
Dršťková polévka z kotrče
Přesnídávková dršťková polévka přináší na české talíře svoji chuť.