Recepty > polévky > přesnídávková dršťkovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 uvařených hovězích či vepřových dršek, vývar z uzeného masa, 2 středně velké cibule, mletá sladká paprika, kmín, 100 g hladké mouky, 6 stroužků česneku, mletý pepř, majoránka, 0,15 l oleje
Recept na přípravu:
Najemno nakrájenou cibulku orestujeme dozlatova. Během restování přidáme kmín. Když je cibulka krásně zlatá, přisypeme hladkou mouku a znovu restujte. Připravíme si k ruce chladný vývar z uzeného masa a zasypeme jíšku sladkou paprikou, velmi krátce promícháme a rychle zalijeme připraveným vývarem, metličkou pak rozmícháme. Do polévky přidáme uvařené dršťky, osolíme ji a vaříme minimálně 20 minut na mírném ohni. Zatímco se polévka vaří, utřeme česnek se solí. Pokud je polévka dobře provařená, tuk se oddělil a plave na vrchu polévky. Přidáme do polévky česnek a ještě chvilku polévku vaříme, pak jí stáhneme z ohně, dochutíme pepřem, solí popřípadě polévkovým kořením a přidáme majoránku.
Podáváme s pečivem.
Další recepty:
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Čínská slepičí polévka do které na závěr přidáme feferonku.
Bramborová česnečka s česnekem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Řecká čočková polévka z čočky kterou vaříme do měkka.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Krémová česnečka které zvýrazní chuť prolisovaný stroužek česneku.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Přesnídávková dršťkovka přináší na české talíře svoji chuť.