Recepty > polévky > přesnídávková polévka z kapusty
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 g tuku, cibule, trocha hub, 200 g kapusty (i mražené), sladká paprika, sůl, 1,5 litru vody nebo vývaru, nožička klobásy
Recept na přípravu:
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme houby a kapustu, vše drobně nakrájené. Podlijeme, dusíme. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Dolijeme vodu a povaříme. Pak zahustíme světlou jíškou. Podáváme s tmavým chlebem.
Další recepty:
Hustá květáková polévka má jemnou chuť.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze stran do zlatohněda.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Falešná slepičí polévka z bujonu.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Studená smetanová omáčka s citronem, máslo vymícháme se žloutky do pěny.
Silný slepičí vývar s těstovinami.
Přesnídávková bramboračka
Přesnídávková polévka z kapusty má své chuťové kouzlo.