Recepty

Recepty > polévky > přesnídávková zelná polévka

Přesnídávková zelná polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce másla, 1 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, hrst sušených hub, 2 litry vody, 1 střední hlávka kapusty, sůl, 2 paprikové klobásky, máslo a hladkou mouku na jíšku, kostka hovězího bujónu, Vegeta, mletý černý pepř, majoránka, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, stáhneme z plotny, přidáme 2 lžičky mleté sladké papriky a předem namočené sušené houby. Zalijeme teplou vodou a vrátíme na oheň. Dále vložíme nasekanou kapustu, osolíme a dusíme. Doplníme na kolečka nakrájenou paprikovou klobáskou, zahustíme světlou jíškou z másla a hladké mouky, ochutíme masovým bujónem, Vegetou, solí, mletým černým pepřem a majoránkou. Ozdobíme sekanou zelenou petrželkou a podáváme s černým chlebem.

Další recepty:
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Fazolačka s uzeným masem kterou posypeme nakrájenou pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Moravská zelňačka s pečivem.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Jihočeská zelnice kterou podáváme s rozšťouchanými brambory.
Zelná polévka s klobásou

Recepty
Motto

Přesnídávková zelná polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.