Recepty > polévky > provensálská cibulačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 cibulí, 60 g másla, 200 g sýra, 1,3 litru zeleninového vývaru, 2 stroužky česneku, olej, provensálské bylinky, pepř, sůl, 2 housky, čerstvá bazalka
Recept na přípravu:
Česnek oloupeme, utřeme a promícháme s provensálskými bylinkami a olejem, na chvíli odložíme. Housky nakrájíme na kostičky, kostičky promícháme s česnekovým provensálským olejem, dáme na plech a upečeme tak zvané křupánky v troubě rozpálené na 200 °C. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme do červena na másle, zalijeme vývarem a vaříme až do rozvaření nakrájené cibule. Nastrouhá se sýr. Do ohnivzdorných mističek se uloží křupánky, nalije se na ně cibulačka, zasype sýrem a vloží se na krátkou dobu zapéci do rozpálené trouby. Hotovou cibulačku ozdobíme troškou čerstvé bazalky a ihned podáváme.
Další recepty:
Krémová česnečka rozmixovaná.
Rýžové knedlíčky do polévky k zavaření.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Gulášovka s párkem nahrubo nastrouhaným.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Rybí polévka z tresky
Provensálská cibulačka má své kouzlo.