Recepty > vánoční cukroví > pruhované vánoční hvězdy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
300 g hladké mouky, 180 g másla nebo hery, 90 g moučkového cukru, polovina vanilkového cukru, 3 vaječné žloutky, citronová kůra, 1-2 lžíce holandského kakaa, marmeláda na slepování
Postup přípravy:
Z mouky, másla, cukrů, žloutků a citronové kůry vypracujeme těsto. Z těsta oddělíme pětinu, do které vhněteme kakao. Obě těsta zabalená do potravinové fólie vložíme na alespoň 30 minut do ledničky. Ze světlého těsta vyválíme plát silný 5 mm, z tmavého těsta pak plát silný pouze 3 mm. Z tmavého těsta nakrájíme tenké proužky, které poklademe na světlý plát a válečkem je zaválíme. Poté z těsta vykrajujeme hvězdičky, které pečeme v troubě při teplotě 170-180 °C.
Zchladlé vánoční hvězdy slepujeme marmeládou.
Další recepty:
Vanilkové rohlíčky s vlašskými ořechy.
Ořechová bábovka s marmeládou kterou pečeme v rozehřáté troubě.
Kokosové kuličky ochutí ovocnou šťávou.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Vosí hnízda z piškotů.
Žloutková kolečka balíme rozdrcenými ořechy.
Pracny, vánoční cukroví potřebují proležet.
Litý koláč s ovocem které použijeme čerstvé nebo kompotované.
Nepečená kokosová roláda z kokosu a citronové šťávy.
Plněné čokoládové košíčky - smícháme cukr a kakao...
Vánoční ovoce
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm pruhované vánoční hvězdy.