Recepty > moučníky a dezerty > pšeničná kaše
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g pšenice, 250 ml vody, 250 ml rýžového mléka, 1 lžíci slunečnicového oleje, 1 lžíci medu
Recept na přípravu:
Na suché pánvi za stálého míchání jemně opražíme pšenici do zlatova, po zchladnutí rozemeleme na mouku, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Vaříme 20 minut, vmícháme mléko a kaši dochutíme medem a olejem.
Další recepty:
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Pohanková polévka s houbami, přidáme namočené houby.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Těstoviny s vejci ozdobíme petrželí.
Rýžová kaše s čokoládou.
Kulajda s koprem a vejci dochucená octem.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Ovesná kaše sladká
Pšeničná kaše vykouzlí na stole lahodnou chuť.