Recepty > polévky > pšeničná polévka ze dvou druhů pšenice
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g čerstvě umleté pšenice, 100 g naklíčené pšenice, kmín, majoránka, sůl, mrkev, malý brambor, trocha čerstvého nebo mraženého hrášku, petrželová nať, 2 lžíce oleje
Recept na přípravu:
Do litru vody dáme vařit nakrájený brambor, nastrouhanou mrkev, čerstvý či mražený hrášek, olej, kmín a majoránku. Při vaření pomalu vsypeme a vmícháme umletou pšenici. Polévku pět minut před koncem varu osolíme mořskou solí. Do hotové pšeničné polévky na talířích přidáváme naklíčenou pšenici a nadrobno posekanou petrželovou nať.
Další recepty:
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Bílá polévka s vajíčkem dochucená octem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Rajčatová polévka s noky do které přidáme rajčatovou šťávu.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Jemná bramborová polévka ke které přilijeme mléko se žloutkem.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Špenátová polévka se slaninou
Pšeničná polévka ze dvou druhů pšenice přináší na talíře svoji chuť.