Recepty

Recepty > polévky > pšeničná polévka ze dvou druhů pšenice

Pšeničná polévka ze dvou druhů pšenice

Suroviny potřebné pro přípravu:

50 g čerstvě umleté pšenice, 100 g naklíčené pšenice, kmín, majoránka, sůl, mrkev, malý brambor, trocha čerstvého nebo mraženého hrášku, petrželová nať, 2 lžíce oleje

Recept na přípravu:

Do litru vody dáme vařit nakrájený brambor, nastrouhanou mrkev, čerstvý či mražený hrášek, olej, kmín a majoránku. Při vaření pomalu vsypeme a vmícháme umletou pšenici. Polévku pět minut před koncem varu osolíme mořskou solí. Do hotové pšeničné polévky na talířích přidáváme naklíčenou pšenici a nadrobno posekanou petrželovou nať.

Další recepty:
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Bílá polévka s vajíčkem dochucená octem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Rajčatová polévka s noky do které přidáme rajčatovou šťávu.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Jemná bramborová polévka ke které přilijeme mléko se žloutkem.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Špenátová polévka se slaninou

Recepty
Motto

Pšeničná polévka ze dvou druhů pšenice přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.