Recepty > moučníky a dezerty > pšeničný chléb s rýží
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g uvařené rýže, pomletá pšeničná mouka v množství 600 g, 4 polévkové lžíce oleje, 600 ml vody, 100 g slunečnicových semínek, 2-3 polévkové lžíce lněných semínek, 1 čajovou lžička soli
Recept na přípravu:
Uvařenou rýži promícháme s moukou, solí, vodou, olejem a lněnými semínky. Vypracujeme těsto, které necháme 12 hodin kynout. Poté sázíme do předehřáté pece.
Další recepty:
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Knedlíčky z droždí zaváříme 5-8 minut.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Kukuřičná polévka do které vlijeme šlehačku.
Žitný chléb z kvásku
Pšeničný chléb s rýží vykouzlí na stole lahodnou chuť.