Recepty

Recepty > mleté maso > pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Potřebné suroviny:

500g mletého masa, 4 vařená vejce, 1 lžička grilovacího koření, sůl, 1 vejce, 1 menší cibule, cca 2 lžíce strouhanky
1 vejce a strouhanka na obalení, olej

Postup přípravy:

Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí a ostatními surovinami a rozdělíme na 8 dílů. Každé vařené vejce podélně rozřízneme, z masové hmoty vytvoříme placku, zabalíme do ní polovinu vejce, uzavřeme, obalíme v rozšlehaném vajíčku (rozšleháme se lžící vody) a ve strouhance. Pštrosí vejce osmažíme na rozpáleném oleji.

Pštrosí vejce podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Další jídla:
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaným sýrem.
Kuřecí placičky osmažíme.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Plněné papriky s rajskou omáčkou vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
Zelné závitky s rýží ozdobíme trochou petrželky.
Plněné papriky se sýrem pečeme, až se udělá kůrka.
Těstoviny s vejci ozdobíme petrželí nebo kečupem.
Kuřecí karbanátky upečeme dozlatova.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Houbové karbanátky s masem podáváme s bramborovou kaší.
Celerové placky do nichž můžeme přidat uzené maso.
Hovězí maso s mrkví

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo pštrosí vejce.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.