Recepty > ryby > pstruzi po zbojnicku
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 pstruzi, mletý pepř, sůl, olej nebo máslo
Nádivka: 100g slaniny (oravská, gazdovská nebo anglická), 1 velká cibule, 150g žampionů, 200g zelené papriky, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Všechny suroviny na nádivku nadrobno nakrájíme, osolíme, opepříme mletým pepřem a promícháme.
Očištěné pstruhy osolíme, opepříme mletým pepřem, naplníme připravenou nádivkou, upevníme jehlou nebo párátky, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě vyhřáté na 230 °C.
Pstruhy po zbojnicku podáváme s brambory, hranolky nebo jinou přílohou.
Další recepty:
Pikantní zelňačka s klobásou.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Cibule smažená dorůžova.
Segedínský guláš se zelím.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a nadrobno nasekanou petrželkou.
Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou a zeleninovým salátem.
Recept na holandský řízek
Recept, podle kterého připravíte pokrm pstruzi po zbojnicku.