Recepty

Recepty > kuře > pudink z drůbežích jater

Pudink z drůbežích jater

Potřebné suroviny:

300 g kuřecích nebo jiných drůbežích jater, 50 g syrového sádla, 50 g slaniny, 1 malá cibule, 100 g pečiva, 1 dl mléka nebo vody, sůl, pepř, petrželka, 2 žloutky a 2 bílky, na vymazání formy máslo a strouhanka

Postup přípravy:

Umytá játra osušíme, umeleme na masovém mlýnku (pokud je potřeba, odblaňujeme je) umeleme i sádlo, slaninu nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájené pečivo zvlhčené v malém množství vody nebo mléka, umeleme i cibuli. V míse dobře promícháme umleté potraviny, přidáme sůl, pepř i nadrobno nakrájenou petrželku a žloutky. Ochutnáme, zda je hmota dostatečně okořeněná. Pak teprve zlehka vmícháváme dobře ušlehaný sníh. Pudinkovou formu nebo dva větší kávové hrnky vymažeme dobře tukem, pak vysypeme prosátou strouhankou a naplníme těstem. Pudinkovou formu zavíráme víkem, hrnečky musíme přikrýt alobalem. Vkládáme do hrnce s vařící vodou, která musí dosahovat asi do jedné poloviny pudinkové formy nebo hrnků, ve kterých vaříme. Tento pudink vaříme asi 50 minut až jednu hodinu. Uvařený můžeme podávat ještě horký, výborně však chutná také studený s okurkou, křenem...

Další jídla:
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Rybí pěna ze šprotů na chleba.
Hermelínová pomazánka se salámem a vejci.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Marinované kuře s bramborem.
Drůbeží rizoto z dlouhozrnné rýže.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Křenová pěna kterou naplníme do kelímků.
Hovězí játrová paštika

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla pudink z drůbežích jater přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.