Recepty

Recepty > kuře > pudink z jater a drůbků

Pudink z jater a drůbků

Potřebné suroviny:

3 vaječné žloutky, sůl, 150 g drůbežích jater, 150 g syrových drůbků, 50 g cibule, 1 stroužek česneku, 2 žemle, 250 ml mléka, pepř, majoránka, 50 g sádla, 3 bílky na sníh, 50 g strouhanky, 20 g tuku a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy:

Do utřených žloutků se solí přidáme na masovém mlýnku umletá játra, drůbky, cibuli a česnek. V míse promícháme s předem nakrájenou žemlí zvlhčenou mlékem, okořeníme pepřem a majoránkou a nakonec zlehka střídavě zamícháváme ušlehaný sníh a strouhanku. Naplníme do dobře vymazané a vysypané pudinkové formy, uzavřeme víkem a dáme vařit do vodní lázně. Vody musí být stále během varu do poloviny formy. Vaříme asi jednu hodinu. Po uvaření pudink vyklopíme, nakrájíme a můžeme podávat teplý i studený s brambory, chlebem...

Další jídla:
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Křenová pěna kterou naplníme do kelímků.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Rybí pěna ze šprotů na chleba.
Hermelínová pomazánka se salámem a vejci.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinované kuře s bramborem.
Drůbeží rizoto z dlouhozrnné rýže.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Hovězí játrová paštika

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla pudink z jater a drůbků přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.