Recepty > vánoční cukroví > pusinky s kokosem
Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:
4 bílky ze slepičích vajec, 240 g krystalového cukru, 3 lžíce strouhaného kokosu, špetka soli
Postup přípravy:
Připravíme si hrnec na bílky a větší hrnec na vodu. Vodu ohřejeme tak, aby byla horká, ale nesmí se vařit, aby se bílky nesrazily. Mezitím do bílků krátce zašleháme sůl a poté opět krátce zašleháme cukr. Poté vložíme hrnec s bílky do horké vodní lázně a ručním elektrickým šlehačem šleháme pomalu na nejnižší rychlost, aby se bílky stačily během šlehámí prohřát. Sníh je hotový, když je lesklý a hodně hustý (při šlehání se na něm tvoří špičky). Poté sníh vydnáme z vodní lázně a necháme za občasného prošlehání trochu vychladnout. Vařečkou lehce vmícháme kokos. Sněhem naplníme plátěný pytlík s ozdobnou špičkou s větším otvorem a na papírem na pečení vyložený plech tvoříme malé pusinky, které následně pomalu sušíme v troubě (30-40 minut při teplotě 150°C). Hotové vychladlé pusinky můžeme v horní nebo dolní polovině namočit v čokoládě.
Další recepty:
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Dia linecké cukroví slepíme dia marmeládou.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Sněhové pusinky z bílků spíše sušíme.
Oříškové pusinky tvoříme pomocí lžičky.
Sněhové pusinky s ořechy připravíme pomocí zdobícího sáčku.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Anýzky s mandlemi upečeme dozlatova.
Slepované vánoční cukroví s kávovou náplní ozdobíme bílou čokoládou.
Celozrnné vanilkové rohlíčky pečte dozlatova.
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a v chladu uležet.
Vosí hnízda s kokosem posadíme je na hnědé piškoty.
Recept na sněhové pusinky
Pusinky s kokosem přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.