Recepty > polévky > původní polévka Gazpacho
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g rajčat, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 menší okurka, 2 papriky, 1 lžíce olivového oleje, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Okurku oloupeme a taktéž nakrájíme, stejně jako jednu cibuli. Rajčata, okurky a cibuli rozmixujeme, promícháme s utřeným česnekem, olivovým olejem, pepřem a solí a dáme vychladit. Papriky zbavíme jadýrek a nakrájíme, zbylou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Gaspacho vyndáme z lednice, rozlijeme do misek a ozdobíme kousky papriky a cibule.
Další recepty:
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Červený boršč s masem.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Boršč z nakládané řepy zahustíme moukou.
Tyrolské knedlíčky do polévky podle rakouského receptu.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Meruňková omáčka k masu za studena.
Španělská polévka gazpacho
Původní polévka Gazpacho má své kouzlo.