Recepty

Recepty > polévky > pyré z batátů

Pyré z batátů recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g batátů, 100 g másla, 2 jarní cibulky, 100 ml smetany, muškátový oříšek, sůl, bílý pepř

Recept na přípravu:

Na rozehřátém másle zpěníme jarní cibulku, okořeníme špetkou muškátu a zalijeme smetanou. Tu přivedeme k varu a přidáme batáty, které jsme předem uvařili v lehce osolené vodě. Prohřejeme je a nakonec rozšťoucháme. Na závěr vmícháme nasekanou nať jarní cibulky a dochutíme solí a pepřem. Podáváme jako přílohu třeba ke kuřecím špízům.

Další recepty:
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Zelňačka s klobásou duchucená cukrem.
Rajčatová polévka z pyré podávaná s kostičkami sýra.
Boršč bez masa z tofu.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Žampionová polévka s celerem.
Čínská krabí polévka z krabího masa.
Pyré z cizrny necháme odležet.
Zelňačka s klobásou a uzeným masem nakrájeným na kousky.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Pyré z červené čočky

Recepty
Motto

Ochutnejte recept pyré z batátů.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.