Recepty > polévky > pyré z červené čočky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g červené čočky, 70 ml olivového oleje, 5 lžic citronové šťávy, 3 stroužky česneku, špetka soli, 2 lžičky tymiánu
Recept na přípravu:
Čočku zalijeme vodou a vaříme, až změkne (12-15 minut). Přebytečnou vodu slijeme, přidáme olivový olej, prolisovaný česnek, tymián a sůl a dobře promícháme. Rozmixujeme dohladka. Podáváme jako přílohu k masu nebo samostatně.
Další recepty:
Boršč bez masa z tofu.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Žampionová polévka s celerem.
Čínská krabí polévka z krabího masa.
Pyré z cizrny necháme odležet.
Zelňačka s klobásou a uzeným masem nakrájeným na kousky.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Zelňačka s klobásou duchucená cukrem.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Rajčatová polévka z pyré podávaná s kostičkami sýra.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z červené čočky
Ochutnejte recept pyré z červené čočky.