Recepty > polévky > pyré z červené řepy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g červené řepy, 50 g másla, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, špetka soli, 2 velká kyselejší jablka, polovina cibule
Recept na přípravu:
Červenou řepu uvaříme doměkka. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka, mírně podlijeme vodou a dusíme. Přidáme velmi jemně nastrouhanou, oloupanou červenou řepu. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a ještě 5 minut dusíme. Podáváme k masu nebo slaninovým knedlíkům.
Další recepty:
Boršč bez masa z tofu.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Zelňačka s klobásou duchucená cukrem.
Rajčatová polévka z pyré podávaná s kostičkami sýra.
Žampionová polévka s celerem.
Polévka z brambor kterou před odstavením dochutíme.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Pyré z červené čočky
Ochutnejte recept pyré z červené řepy.