Recepty

Recepty > polévky > pyré z chřestu

Pyré z chřestu recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule nadrobno, 20 stonků tenkého chřestu, 1/4 šálku špenátových listů

Recept na přípravu:

Malý hrnec naplňte vodou, kterou přiveďte k varu. Připravte ledovou vodní lázeň, do které malý hrnec vložte. Rozehřejte olivový olej, přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, snižte teplo a osmahněte, až bude cibule měkká a průsvitná (asi 10 minut). Zvýšte teplotu na středně vysokou a přidejte chřest, míchejte. Přidejte vařící vodu jen na pokrytí chřestu a nechte vařit po dobu 2 minut. Poté chřest vyjměte a vložte do hrnce v ledové vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Poté vložíme chřest do mixéru spolu s listovým špenátem. Přidáme tolik vody, aby bylo možné směs vymixovat do hladka. Vznikne nám tak pyré z chřestu.

Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Zelňačka s klobásou duchucená cukrem.
Rajčatová polévka z pyré podávaná s kostičkami sýra.
Boršč bez masa z tofu.
Žampionová polévka s celerem.
Čínská krabí polévka z krabího masa.
Pyré z cizrny necháme odležet.
Zelňačka s klobásou a uzeným masem nakrájeným na kousky.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Pyré z batátů

Recepty
Motto

Ochutnejte recept pyré z chřestu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.