Recepty podle kterých připravíte chutná jídla, po kterých se jen oblíznete.
Fazolačka - fazolky očistíme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě...
Bramborová polévka rychle - množství surovin použijeme podle toho, kolik polévky potřebujeme uvařit...
Zeleninová polévka s kroupami a žloutkem - oprané kroupy přes noc namočíme a druhý den je uvaříme do měkka...
Nočková polévka z uzeného kolena - do vroucího vývaru zavaříme kapustu...
Šumavská polévka z černého piva - černé pivo nalijeme do hrnce a přidáme nastrouhaný chléb...
Rychlá polévka ke svačině - z rozehřátého tuku a mouky si připravíme světle hnědou jíšku, kterou zalijeme vodou...
Cibulačka ihned a za malý peníz.
Krémová polévka s bramborem - pórek nakrájíme na kolečka, orestujeme na másle...
Pórková polévka s kroupami a brambory - do zeleninového vývaru dáme vařit na kostičky nakrájené brambory...
Pórková polévka s rozkvedlanými vajíčky - do hrnce s vodou vložíme nakrájený pórek, přidáme kostku zeleninového bujonu...
Jednoduchá pórková polévka - z rozehřátého másla a mouky si připravíme jíšku...
Pórková polévka s osmaženým rohlíkem - na talíři přidáme na másle osmažený, na kostičky nakrájený rohlík.
Pórková polévka tety Evy - omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka...
Polévka z patky chleba - na rozehřátém sádle nebo oleji osmažíme na proužky nakrájenou cibuli...
Krém s jidášovým uchem - houby na 2-3 hodiny namočíme...
Krém s řapíkatým celerem a brokolicí - stonky řapíkatého celeru nakrájíme na menší kousky...
Krém s květákem a hlívou - na růžičky rozebraný květák povaříme 5-8 minut ve slané vodě...
Krém z mrkve, chřestu, pórku a cibule - všechny suroviny pokrájíme na kousky a v osolené vodě se zeleninovým bujonem vaříme do měkka...
Gulášová polévka z pytlíku - nadrobno vložíme do rozpáleného oleje nakrájenou cibuli a slaninu a orestujeme dozlatova...
Rýžové noky do polévky - rohlík okrájíme a v mixéru nebo elektrickém mlýnku nadrtíme na jemnou drť...
Rýžové knedlíčky se sýrem do polévky - rýži v sáčku uvaříme dle návodu a necháme vychladnout...
Knedlíčky do polévky ze strouhanky - strouhanku zalijeme mlékem a necháme chvíli odstát...
Knedlíčky do polévky z vinné klobásy kterou vymačkáme ze střívka, vmícháme koření, zahustíme strouhanou houskou...
Knedlíčky do polévky z drůbežích žaludků - oprané drůbeží žaludky uvaříme doměkka a rozmixujeme s trochou vývaru ze žaludků...
Zimní zeleninová polévka - mrkve, petržele a celer nastrouháme na nudličky...
Zeleninová zavářka do polévky - smícháme vejce se solí, lžicí vody, petrželkou a moukou...
Dušená zelenina do polévky - zeleninu pomeleme (můžeme nastrouhat) a 30 minut dusíme...
Sváteční polévka z drůbků - drůbky dáme do litru půl vody vařit společně se zeleninou a kořením...
Babiččina vločková polévka - na rozehřátém másle upražíme do hněda ovesné vločky...
Polévka ze zahrádky - z rozehřátého oleje a mouky usmažíme zlatavou jíšku, zalijeme litrem vody...
Polévka z uzeného masa s kořenovou zeleninou - uzené maso důkladně opereme a vložíme do hrnce...
Polévka z drůbků se žampiony - drůbky uvaříme v osolené vodě s mrkví a brambory...
Polévka z jelítek - kroupy si přes noc namočíme. Druhý den je uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme...
Pórková polévka s vajíčkem natvrdo - pórek nakrájíme na špalíčky a dáme vařit do litru vody s masoxem...
Bílá polévka s květákem - z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studenou vodou a povaříme...
Bramborová zelňačka - brambory pokrájíme na kostičky a dáme vařit do litru vody spolu s překrájeným scezeným zelím a kořením...
Polévka z opražené krupice - na rozehřátém másle osmažíme na nudličky nastrouhanou kořenovou zeleninu, nadrobno pokrájenou cibuli a rozetřený česnek...
Cibulačka bez vína - podáváme ji, jakmile se sýr roztaví.
Bramboračka nakyselo - na kostky nakrájené brambory vaříme do měkka ve vodě s kmínem a houbami...
Česneková polévka s noky - česnek utřeme se solí a vložíme do hlubokých talířů...
Drožďová polévka s vločkami - vločky uvaříme ve slané vodě do měkka...
Vývar z kuřecích drůbků - očištěné kuřecí drůbky osolíme a uvaříme pomalu do měkka...
Smetanová fazolačka - fazole předem namočené v litru a čtvrt vody uvaříme do měkka...
Krém z hrachu uvaříme v litru a čtvrt vody do měkka a prolisujeme...
Kapustová polévka s čerstvými houbami a rýží.
Polévka z hovězího masa - maso a kosti očistíme, omyjeme, vložíme do tlakového hrnce a vaříme téměř do měkka...
Polévka z mraženého hrášku - z másla a mouky si připravíme světlou jíšku...
Krkonošské kyselo - kvásek polijeme vlažnou vodou a necháme v teple aspoň 4 hodiny kvasit...
Domácí cibulačka - oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, které orestujeme na lžíci rozehřátého oleji dozlatova a přidáme máslo...
Francouzská cibulačka s vínem - cibuli nakrájíme na kolečka, na rozputěném másle s olejem ji necháme zesklovatět a osolíme...
Polévky 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30