Recepty podle kterých připravíte chutná jídla, po kterých se jedlík jen oblízne.
Fazolová polévka s klobásou - fazole si den předem namočíme do vody...
Fazolová polévka z tmavých fazolí kterou podáváme s chlebem.
Fazolová polévka se zakysanou smetanou kterou ji na talíři ozdobíme.
Dětská bramboračka bez hub - na rozehřátém másle krátce osmahneme pokrájené brambory s mrkví a česnekem...
Bramboračka se zeleninou - brambory, zeleninu a kedlubnu nakrájíme na kostičky...
Bramboračka se sušenými houbami které alespoň na hodinu namočíme.
Kmínová polévka s noky - mouku upražíme nasucho...
Dánská pivní polévka - chléb nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do hrnce...
Cibulačka se smetanou - cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém sádle...
Cibulačka s červeným vínem, před podáváním můžeme přidat lžíci ušlehané nebo zakysané smetany.
Cibulačka gute Apetit je recept německé kuchyně.
Francouzská cibulačka se sýrem který nastrouháme na jemno.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Zapečená cibulačka ze sáčku kterou nasypte do vody a vaříme 5 minut na mírném ohni za občasného zamíchání...
Jogurtová polévka s ředkvičkami které nakrájíme najemno...
Česnečka se smetanou - dvě lžíce másla rozpustíme...
Kubánská fazolačka - fazole uvaříme do poloměkka...
Kulajda z hlívy - nakrájenou hlívu a brambory uvaříme spolu s kořením...
Krupičková polévka s květákem - krupičku nasucho opražíme, zalijeme drůbežím vývarem...
Boršč z hovězího masa a vepřového hrudí - do 3 litrů vody vložíme maso...
Bramborová polévka s kořenovou zeleninou - očištěné brambory a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené horké vody...
Bořetínská polévka kterou podáváme s chlebem.
Bochánky do polévky - 125 ml vody s máslem a solí přivedeme do varu...
Boršč z hovězího masa - maso uvaříme v osolené vodě a měkké maso vyjmeme...
Boršč bez červené řepy - maso nakrájíme na široké nudličky a uvaříme v osolené vodě...
Kmínová polévka od babičky - na rozehřátém sádle opražíme kmín...
Rychlá francouzská polévka - dáme vařit litr vody...
Bílá bramborová polévka - dáme vařit dva litry osolené vody, houby a brambory...
Bílá špenátová polévka - špenát částečně rozmrazíme...
Zeleninová polévka s taveným sýrem - v osoleném vývaru uvaříme doměkka na kolečka nakrájený pórek...
Nudlová houbovka - houby si předem namočíme, poté uvaříme...
Fazolačka s jogurtem - fazole přes noc namočíme a poté je uvaříme...
Jednoduchá hrachovka - hrách namočíme den předem do litru vody...
Pórková polévka s žampiony a taveným sýrem - pórek nakrájíme na kolečka, mrkev na kostičky a na rozpáleném oleji zeleninu osmahneme...
Kulajda bez hub - na rozehřáté máslo nasypeme mouku a usmažíme světlou jíšku...
Kulajda s koprem a houbami - syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky...
Italská polévka s rýží - nakrájenou mrkev uvaříme ve vodě...
Polévka s rýží a hráškem - do vařícího vývaru vložíme jemně nastrouhanou směs kořenové zeleniny...
Noky do polévky - k mléku přidáme máslo a zahříváme...
Noky do polévky z krupice - z vaječného bílku ušleháme velmi tuhý sníh...
Noky do polévky z polohrubé mouky a krupice vložíme do vařící polévky.
Noky do polévky bez vajec - všechny přísady smícháme...
Rajčatová polévka s rýží - přidáme vařenou rýži a na kostičky nakrájená rajčata...
Žebrácká polévka - vývar uvedeme do varu...
Zeleninová polévka s rýží a šunkou celer, pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka...
Uzená fazolová polévka - fazole namočíme alespoň na 2 hodinky do vody...
Slovenská kapustnica - oloupané brambory vaříme v osolen vodě, do které přidáme kmín...
Hrachovka ze zeleného hrášku - mražený hrášek nejprve povaříme...
Pórkovka s brambory - oloupané brambory nakrájíme a 15 minut vaříme...
Polévka z párků - nasekanou cibuli a česnek zpěníme na rozehřátém sádle...
Polévky 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39