Recepty

Recepty > polévky > 32

Recepty polévky 32

Recepty podle kterých připravíte jídla, po kterých se jedlík oblízne.

Polévka z ředkviček s osmaženou houskou.
Polévka z řapíkatého celeru s hráškem doplníme ji osmaženou houskou a slaninou.
Jak uvařit ruský boršč - hovězí maso uvaříme v osolené vodě doměkka...
Polévka z řapíkatého celeru s cizrnou a kuskusem na talíři ozdobíme celerovými lístky.
Rychlíková polévka - na rozpuštěné máslo si dáme opražit krupičku...
Polévka z rybího filé - kousky rybího filé rychle osmažíme na rozpáleném oleji...
Polévka z masáků - houby nakrájíme a povaříme ve vývaru asi 8 minut...
Tradiční ruský boršč - nejprve si připravíme vývar...
Polévka z růžičkové kapusty a zelených fazolek - kapustičky si překrojíme na poloviny, mrkev na kolečka a konzervu fazolek propláchneme...
Polévka z růžičkové kapusty se zakysanou smetanou - cibuli orestujeme na oleji a přidáme i překrájené kapustičky...
Rohlíková polévka - rohlík nakrájíme na kostičky...
Boršč s kuřecím masem - kuře zalijte dostatečným množstvím vody...
Polévka wonton - mrkev nakrájíme na tenké proužky nebo nahrubo nastrouháme...
Houbová kulajda s koprem - nejdříve dáme do hrnce sušené houby a povaříme...
Okurková polévka - omyté okurky oloupeme, nakrájíme a vložíme do mixéru...
Česnečka se sýrem a pórkem - v pánvi na lžíci sádla osmahneme nakrájený pórek...
Cibulová polévka pro náročné jedlíky - ve velkém hrnci osmažíme na rozehřátém oleji nakrájenou cibuli dozlatova...
Kotlíková polévka s červeným vínem - hovězí maso nakrájíme na kousky...
Gulášová kotlíková polévka - maso omyjeme, nakrájíme na kostky...
Boršč z uzeného masa s kostí - základem boršče je dobrý masový vývar, na který použijeme uzené maso s kostmi...
Bramboračka z hub - čistě oprané, oloupané brambory nakrájíme na kostičky...
Hladká ančka - do hrnce dáme vařit osolenou vodu...
Ruský boršč bez masa - v hrnci zahřejeme olej...
Bulharská rýžová polévka - na kusy nasekané maso vložíme do vlažné osolené vody a vaříme...
Sváteční polévka s játrovými knedlíčky - dáme si vařit 2,5 l vody, osolíme lžící soli...
Zelňačka s uzeným - cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme kmín...
Pórkovka s houbami - z másla a mouky připravíme světlou jíšku...
Dršťková polévka z masáků které sloupneme, nakrájíme...
Česnečka s brambory a sýrem - nadrobno pokrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném sádle...
Jednoduchá zelňačka s uzeným - cibuli nakrájíme nadrobno, posypeme kmínem...
Kmínová polévka s vaječnými kousky - na rozehřáté máslo nasypeme kmín a krupici...
Klasický ruský boršč - maso vložíme do studené vody a vaříme do změknutí masa...
Petrova houbovka se zeleninou - do hrnce dáme trošku oleje...
Kotlíková gulášová polévka - hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostky...
Dršťkovka z ovesných vloček nakonec posypeme nasekanou pažitkou.
Pórkovka s vajíčkem - pórek nakrájíme na drobná kolečka...
Postup podle kterého se vaří ruský boršč - každou porci ozdobíme při podávání kopečkem zakysané smetany.
Zelňačka z bílého zelí s klobásou - cibuli nakrájíme na kostičky...
Bramboračka se dvěma lžicemi krup - na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli...
Gulášová polévka z hovězího masa s brambory kterou podáváme s pečivem.
Ruský boršč s mletým masem - do vody vložíme mleté maso rozdělené na kousky...
Rýžová polévka se strouhaným eidamem kterou ji posypeme.
Rychlá polévka s vajíčkem a perželí - na másle připravíme světlou jíšku...
Polévka z kapra - očistěné hlavy z kapra vložíme do hrnce...
Ovarová polévka - očištěné, opálené, opláchnuté koleno vložíme do studené vody...
Smetanová kulajda - houby zalijeme vodou a necháme několik hodin namočené...
Originál ruský boršč dochutíme citronovou šťávou, polévkovým kořením a dosladíme cukrem.
Polévka z chleba - do hrnce dáme chléb a zeleninu...
Dobrý ruský boršč - maso zalijeme dostatečným množstvím studené vody...
Chutná bramboračka - na rozehřátém másle orestujeme zeleninu...

Polévky 10 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Recepty

Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.