Recepty podle kterých připravíte jídla, po kterých se jedlík oblízne.
Morkové polévkové knedlíčky - žloutek oddělíme od bílku...
Studená rajčatová polévka na talíři poklademe několika lístky máty.
Masové knedlíčky do rajské polévky - pomleté maso dobře smícháme s vejcem...
Játrová rýže do polévky - máslo utřeme s vejcem a lžičkou strouhané housky...
Halušky do polévky - sádlo utřeme s vejcem...
Hovězí kari vývar - do základního hovězího vývaru vložíme maso vcelku...
Asijská žlutočervená polévka - ve vývaru povaříme na nudličky pokrájenou mrkev...
Zeleninová polévka na asijský způsob - na malém množství horkého sádla rychle osmahneme nakrájenou mrkev...
Bujón s masovými knedlíčky po asijsku - do vařícího bujónu vložíme knedlíčky a vaříme 20 minut...
Dračí dech - maso z krabů osolíme, přidáme chilli koření...
Studená jahodová polévka - vodu uvedeme do varu...
Šunkové polévkové knedlíčky - máslo utřeme se solí...
Studená polévka z meruněk pro dospělé - vybereme 8 pěkných meruněk...
Studená polévka z meruněk pro děti - dobře vychlazené kyselé mléko smícháme...
Studená polévka z třešní pro dospělé - polovinu zralých třešní (1/2 kg) vypeckujeme...
Studená polévka z třešní pro děti - solamyl rozmícháme v trošce vody...
Masové polévkové knedlíčky - maso a cibuli umeleme...
Studená polévka z borůvek a mléka - borůvky opereme, hrst necháme na talíři...
Staročeská bramboračka - brambory oloupeme a pokrájíme na kousky...
Babiččina bramboračka se smaženou uzeninou - párek nakrájíme na kolečka, obalíme v mouce...
Bramboračka s kyškou - pokrájenou cibulku zpěníme na omastku...
Bujabéza z mořské štiky - propasírovanou zeleninu a čajítko s kořením přidáme do vývaru ke květáku, houbám a fazolce...
Celerová polévka s rýží - celer očistíme, nakrájíme na lístky a podusíme na másle...
Cibulačka nakyselo s topinkami - cibuli pokrájíme na kolečka...
Zahradnická cibulačka - cibule oloupeme, pokrájíme a necháme na másle zezlátnout...
Moravská česnečka - oloupané a pokrájené brambory uvaříme v mírně osolené vodě...
Bílá česnečka - oloupaný česnek utřeme se solí...
Čír z Lidečka - brambory oloupeme, umyjeme...
Studená polévka z okurky - oloupanou okurku nastrouháme na hrubším struhadle...
Čočková polévka s kysaným zelím - k předem namočené čočce přilijeme vodu a uvaříme do poloměkka...
Šlemová dietní polévka může být připravena z rýže, krup, ovesných vloček nebo ovesné mouky.
Dršťková falešná, vegetariánská - houby namočíme na několik hodin...
Dršťková s uzeným masem - očištěné a oprané dršťky nakrájíme na silnější nudle a krátce povaříme ve vodě...
Hanácká fazolačka - uzené maso pokrájíme a uvaříme skoro do měkka...
Fazolačka s uzeným kolenem - dobře očištěné uzené koleno vložíme do studené vody...
Fazolačka z holického gruntu - dobře očištěné uzené koleno vložíme do studené vody...
Florentská polévka - zelenou fazolku očistíme a pokrájíme...
Gulášová polévka z libového předního hovězího masa které pokrájíme na malé kostky...
Gulášová polévka s jogurtem - v hrnci rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu...
Gulášová polévka s lečem - drobně pokrájenou slaninu rozpustíme v horkém oleji...
Havraní polévka kterou podáváme s tmavým chlebem.
Krupková houbová polévka - očištěné a pokrájené houby dáme vařit do osolené vody...
Houbová polévka s vločkami - očištěné houby pokrájíme a podusíme na sádle s trochou petrželky...
Hovězí polévka kosti vložíme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a uvedeme pomalu do varu...
Hrachová polévka s masem - hrách uvaříme se saturejkou do poloměkka a scedíme...
Hrstková polévka z hrachu a čočky - v trošce vody rozvaříme ovesné vločky...
Chřestová polévka z chřestu - očištěný a opraný chřest vložíme do osolené vařící vody...
Játrová polévka - očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle...
Játrová polévka s houbami - v malém množství vody uvaříme hrst předem namočených sušených hub...
Králičí polévka s masovými knedlíčky - maso i s hlavou očistíme, omyjeme...
Polévky 10 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40