Recepty podle kterých připravíte jídla, po kterých se jedlík oblízne.
Masové knedlíčky do polévky z králičího masa - maso, játra a cibuli umeleme, promícháme s namočenou žemlí...
Květáková polévka s parmezánem - květák uvaříme ve slané vodě ne úplně do měkka...
Květinová polévka - bylinky omyjeme, usekáme na prkénku a krátce povaříme ve vodě...
Letní polévka - květák opereme a rozebereme na růžičky...
Knedlíčky do polévky ze strouhanky a kukuřičného škrobu - v teflonové pánvi na plátku másla usmažíme tužší míchané vejce...
Mangoldová zelená polévka - opraný mangold vaříme bez pokličky...
Polévka z hovězí oháňky - do hrnce vložíme na rozpálené máslo na plátky nakrájenou zeleninu s cibulí...
Polévka ledvinková - vepřové ledvinky odblaníme, rozkrojíme...
Boršč kysané zelí - hovězí maso nakrájíme na malé kostky...
Pórková polévka s droždím - nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na oleji...
Polévka z červené řepy se smaženým lilkem - oloupanou červenou řepu vcelku, nebo jen rozpůlenou, uvaříme ve slané vodě...
Polévka z vepřové krkovičky, oddělíme kosti, přidáme k vepřovým kostem...
Polévka z droždí s kořenovou zeleninou - na lžíci oleje opražíme jemně posekanou polovinu cibule...
Polévka z ovesných vloček s kořenovou zeleninou - oprané ovesné vločky zalijeme studenou vodou...
Polévka ze sójových bobů které večer namočíme a necháme do rána nabobtnat...
Knedlíčky do polévky z játrové paštiky - játrovou paštiku rozmačkáme vidličkou...
Polévka z vína - povaříme litr dobrého stolního vína, do něhož přidáme šťávu z celého citrónu...
Polévka ze zaječího předku - očištěný, dobře omytý a osušený zaječí předek zalijeme studenou vodou...
Poloninský boršč - umyté maso dáme vařit do osolené vody...
Polská polévka z kvašené červené řepy kterou oloupeme, syrovou nakrájíme na kousky...
Rajčatová polévka s masovými knedlíčky - očištěnou cibuli nadrobno pokrájíme...
Masové knedlíčky do rajčatové polévky - pomleté maso dobře smícháme s vejcem...
Ruský boršč s fazolemi které dobře propláchneme a přes noc namočíme...
Šči z čerstvého zelí - maso vaříme v mírně slané vodě...
Šči s kysaným zelím - nakrájenou uzenou slaninu a cibuli společně osmažíme...
Špenátová polévka k obědu - mražený špenát rozsekneme na několik menších dílů...
Vánoční polévka rybí - hlavy z kaprů spaříme vařící vodou...
Vánoční kapustnice - dobře oprané uzené maso zalijeme studenou vodou...
Zelňačka s kroupami - nadrobno pokrájené kysané zelí dusíme na sádle do měkka...
Rychlý boršč - na rozehřátém oleji nebo másle osmahněte nejprve jemné nudličky celeru a mrkve...
Knedlíčky do polévky ze strouhanky s bylinkami - máslo utřeme s jedním celým vejcem a jedním žloutkem...
Smažená uzenina do polévky - párek nakrájíme na kolečka...
Bazalkové knedlíčky do polévky - uvařené horké brambory prolisujeme...
Celestýnské nudle do polévky - vejce rozkvedláme...
Bochánky z páleného těsta k polévce - osolenou vodu s vloženým máslem uvedeme do varu...
Smažené cibulky do polévky - cibule oloupeme a rozkrájíme na kolečka...
Vaječná sedlina do polévky - v mléce rozšleháme žloutky a celá vejce...
Zeleninová sedlina do polévky zeleninu prolisujeme...
Špenátová sedlina do polévky - v mléce rozšleháme žloutky, vejce, sůl...
Játrová sedlina do polévky - v misce utřeme máslo se žloutky...
Rýžová sedlina do polévky - uvařenou rýži prolisujeme...
Rýžová sedlina s masem do polévky - rýži uvaříme do měkka...
Vaječný svítek zavářka do polévky - utřeme tuk se žloutky do pěny...
Svítek s drůbežími játry - tuk a žloutky se solí utřeme do pěny...
Morkový svítek - morek důkladně zbavíme případných třísek z kosti...
Žemlový svítek - na kostičky pokrájené žemle navlhčíme v mléce...
Rajčatový piškotový svítek - ušleháme ze tří bílků tuhý sníh...
Bramborový svítek - v misce utřeme máslo se žloutky a solí...
Houbový svítek - strouhanku namočíme v mléce...
Kapustový svítek upečeme v troubě nebo na oleji.
Polévky 10 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40