Recepty > moučníky a dezerty > rafinované cukroví
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 250g hladké mouky,5 žloutků,60g moučkového cukru,100g másla nebo Hery.
Náplň: 4 bílky - sníh, 160g moučkového cukru, 120g mletých lískových oříšků, 60g polohrubé mouky, 30g rozpuštěného másla, 1 lžíce mléka
malinová zavařenina na potření
Recept na přípravu:
Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici. Já si dělám těsta den předem. Plech vyložíme papírem na pečení, těsto vyválíme a pečeme 15 minut při 160°C. Předpečený plát těsta hned z trouby potřeme zavařeninou a natřeme bílkovou náplň. Pečeme dalších 15-18 minut při 180°C. Vyjmeme z trouby, necháme chvíli zchladnout a vlažné vykrajujeme formičkou tvary. Rozložíme a necháme minimálně 2 dny schnout a pak teprve uklidíme do krabice.
Další recepty:
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Jahodové řezy s želatinou můžeme dozdobit šlehačkou.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Plněné čokoládové košíčky, vánoční cukroví.
Jahodové řezy
Rafinované cukroví vykouzlí na stole lahodnou chuť.