Recepty

Recepty > polévky > ragú polévka z telecí plece

Ragú polévka z telecí plece

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g telecí plece, malý kousek mrkve, celeru a petržele, kousek květáku, 2 lžíce hladké mouky, 30 g másla, 1 dl mléka, 1 žloutek, 1,2 litru vody, muškátový květ, pepř, masox, pažitka, polovina dávky houskových knedlíčků

Recept na přípravu:

Opláchnuté maso zalijte trochou vody, osolte a uvařte téměř doměkka. Dvacet minut před koncem varu přidejte mrkev, celer a petržel a po deseti minutách květák. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji zbylou vodou, rozšlehejte a povařte nejméně 20 minut. Měkké maso a zeleninu vyjměte, vývar proceďte, přidejte jíšku, maso a mrkev pokrájené na kostičky, květák rozebraný na růžičky, koření, masox, mléko a krátce povařte. Žloutek rozšlehejte v lžíci mléka a vmíchejte do polévky, kterou jste sejmuli z plotýnky. Přidejte pokrájenou pažitku, houskové knedlíčky a podávejte.

Další recepty:
Játrový guláš připravíme na slanině.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Španělská česnečka se sýrem.
Kuřecí ragú do kterého přidáme maso a zeleninu.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Ragú polévka

Recepty
Motto

Ragú polévka z telecí plece má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.