Recepty

Recepty > kuře > ragú ze slepice se zeleninou

Ragú ze slepice se zeleninou

Potřebné suroviny:

1/2 slepice (800 g), sůl, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, 2 středně velké mrkve, 1/2 menšího celeru, 2 cibule, šálek sterilovaného hrášku, 1 lžíce Hery nebo másla, 1 lžíce hladké mouky, citronová šťáva, kopr

Postup přípravy:

Očištěnou slepici vložíme do tlakového hrnce, přidáme lžíci soli, koření, dobře očištěné mrkve i celer v celku a oloupanou cibuli. Vaříme doměkka asi 45 minut až 1 hodinu podle stáří slepice. Poté vypneme zdroj tepla, počkáme, až hrnec prochladne, otevřeme jej, vyjmeme zeleninu a zkusíme, zda je již maso měkké a odpadává od kosti. Pokud je maso měkké, necháme je prochladnout a mezitím připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, kterou nejdříve zředíme malým množstvím studené vody a pak ji stále doplňujeme, ředíme a vaříme s vývarem ze slepice. Do dobře povařené jíšky vložíme vykostěné a na větší kostky nakrájené maso, na menší kostičky nakrájenou mrkev a celer a hned také přidáme prohřát i ocezený hrášek. Ochutíme citronovou šťávou a nadrobno nakrájeným koprem. Podáváme s brambory.

Další jídla:
Smažené kuřecí placičky necháme okapat na ubrousku.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Marinované kuře s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Slepice vařená v tlakovém hrnci

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla ragú ze slepice se zeleninou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.