Recepty > ryby > ragú ze štiky po šumavsku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
900 g vykostěného štičího masa, sůl, pepř, citronová šťáva, 2 stroužky česneku, 80 g másla na pečení a trochu vývaru, 400 g čerstvých hub nebo žampionů, 50 g másla, 40 g cibule, 4 vejce, pažitka
Postup přípravy:
Štičí maso nakrájíme na kousky velké asi jako bramborové hranolky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, posypeme jemně sekaným česnekem a v rozehřátém másle prudce osmažíme, podlijeme vývarem nebo vodou a asi 4 minuty podusíme. Na rozehřátém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky pokrájené houby, pokapeme citrónovou šťávou a asi 15 minut dusíme, odpaříme šťávu, přidáme osolená, rozšlehaná vejce a pepř a mícháme na ohni až směs zhoustne jako kaše. Štičí ragú upravíme na talíře, povrch pokryjeme houbami s vejci a posypeme jemně sekanou pažitkou nebo petrželkou.
Další recepty:
Štika na másle osmažená dozlatova.
Kapr na grilu potřeme a grilujeme.
Kuřecí ragú se smetanou.
Rybí pomazánka mazaná na chléb.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Smažená kuřecí kapsa s vaječnou náplní.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Žraločí steak z filetů.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Smažená cibule ke kaši.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Telecí ragú s chřestem dochutíme citronovou šťávou.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Kapr v alobalu na grilu
Recept, podle kterého připravíte pokrm ragú ze štiky po šumavsku.