Recepty > omáčky > rajčatová italská omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, polovina menšího celeru, 1 karotka, 500 g rajčat, 3 dl vývaru, sůl, pepř, muškátový oříšek, sklenka bílého vína, 2 lžíce bazalky (nebo 2 lžičky sušené bazalky), 1 lžíce rajčatového protlaku
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém oleji zpěníme cibulku, česnek, nakrájenou zeleninu a podlijeme vývarem. Přidáme nakrájená rajčata a dusíme asi 20 minut. Přidáme koření, víno, drobně nasekanou bazalku a krátce povaříme.
Je to základní italská omáčka k těstovinám. Pokud je málo hustá přidáme lžíci rajčatového protlaku.
Další recepty:
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapeme trochou rozpuštěného tuku.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Máslová bábovka přímo z trouby.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Rajčatová polévka z protlaku
Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatová italská omáčka a recept na přípravu.