Recepty > omáčky > rajčatová omáčka na kterou použijeme čerstvá rajčata
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší rajče, polovina konzervy rajského protlaku, 1 malá cibule, sůl, bazalka, cukr, pepř, skořice
Jak připravit tento recept:
Rajčata nakrájíme na menší kousky, cibuli na středně velké kousky, obojí chvilku s kořením podusíme na olivovém oleji a když cibule lehce zežloutne, přidáme protlak. Čím déle budeme směs dusit, tím méně budou kousky rajčat v omáčce znát. Záleží na vaší chuti. Podáváme s těstovinami a parmezánem.
Další recepty:
Cibulová polévka se sýrem nastrouhaným.
Chilli con carne nakonec krátce prohřejeme.
Zelná polévka s uzeným masem dochutíme a podáváme.
Angreštová polévka podávaná vychladlá.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Vepřové koleno na červeném víně vyjmeme a naporcujeme.
Falešná svíčková na smetaně s citronovou šťávou nebo octem.
Bavorská svíčková které dodají chuť brusinky.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Cibulová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatová omáčka na kterou použijeme čerstvá rajčata a recept na přípravu.