Recepty > omáčky > rajčatová omáčka na zeleninovém základu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 mrkev, 1 malý kousek celeru, polovina menší cukety, máslo, 2 plechovky krájených rajčat, 1 zeleninová kostka + 500 ml vody, 2 lžíce celozrnné pšeničné mouky, Solčanka, hnědý cukr na dochucení
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a cuketu. Přidáme krájená rajčata, vše promcíháme a podlijeme 500 ml vroucí vody s rozpuštěnou zeleninovou kostkou. Přivedeme k varu, přidáme celozrnnou mouku rozmíchanou v troše vody a vše povaříme doměkka. Poté všechno důkladně rozmixujeme. Omáčku dochutíme Solčankou a hnědým cukrem. Můžeme ji ještě přecedit přes síto, aby byla zcela hladká. Podáváme s knedlíkem či těstovinami.
Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapeme trochou rozpuštěného tuku.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Máslová bábovka přímo z trouby.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Zeleninová dietní polévka ke které přisypeme nakrájenou pažitku.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Rajčatová polévka z protlaku
Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatová omáčka na zeleninovém základu a recept na přípravu.