Recepty

Recepty > omáčky > rajčatová omáčka na zeleninovém základu

Rajčatová omáčka na zeleninovém základu recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 mrkev, 1 malý kousek celeru, polovina menší cukety, máslo, 2 plechovky krájených rajčat, 1 zeleninová kostka + 500 ml vody, 2 lžíce celozrnné pšeničné mouky, Solčanka, hnědý cukr na dochucení

Jak připravit tento recept:

Na rozehřátém másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a cuketu. Přidáme krájená rajčata, vše promcíháme a podlijeme 500 ml vroucí vody s rozpuštěnou zeleninovou kostkou. Přivedeme k varu, přidáme celozrnnou mouku rozmíchanou v troše vody a vše povaříme doměkka. Poté všechno důkladně rozmixujeme. Omáčku dochutíme Solčankou a hnědým cukrem. Můžeme ji ještě přecedit přes síto, aby byla zcela hladká. Podáváme s knedlíkem či těstovinami.

Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapeme trochou rozpuštěného tuku.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Máslová bábovka přímo z trouby.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Zeleninová dietní polévka ke které přisypeme nakrájenou pažitku.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Rajčatová polévka z protlaku

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatová omáčka na zeleninovém základu a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.