Recepty > omáčky > rajčatová omáčka s bazalkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 g rajčat, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 feferonka, balzámový ocet, sekaná bazalka, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Spaříme 350 g rajčat, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na 1 lžíci rozehřátého olivového oleje dáme zesklovatět 1 sekanou cibuli. Omytou feferonku nakrájíme na kolečka. Spolu s rajčaty přidáme k cibuli. Podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme zhruba 20 minut. Vychladlou omáčku dochutíme balzámovým octem, sekanou bazalkou, osolíme a opepříme.
Další recepty:
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Jahodové knedlíky polijeme rozpuštěným máslem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapeme trochou rozpuštěného tuku.
Boloňská omáčka na špagety
Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatová omáčka s bazalkou a recept na přípravu.