Recepty > omáčky > rajčatová omáčka s karamelem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g másla, 1 lžíce cukru, 1 lžíce hladké mouky, rajský protlak, 1 cibule, 2 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 nové koření, tymián, 3 hřebíčky, 1 lžička hořčice, vývar, trocha smetany
Jak připravit tento recept:
Do kastrůlku vložíme máslo, přidáme cukr a svaříme na světlý karamel. Přidáme mouku a vše zalejeme vývarem. Přidáme koření a vaříme asi 15 minut. Poté přidáme rajský protlak, krátce povaříme, přidáme lžičku hořčice, zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Přecedíme a podáváme.
Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Bramboračka pro děti s houbami.
Zeleninová dietní polévka ke které přisypeme nakrájenou pažitku.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapeme trochou rozpuštěného tuku.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Hlíva ústřičná v čínském karamelu lehce promícháme a opečeme.
Rajčatová polévka z protlaku
Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatová omáčka s karamelem a recept na přípravu.