Recepty > omáčky > rajčatová omáčka s perníkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší plechovka rajčatového protlaku, 1 litr vody, 1 polévková lžíce másla, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 3 kuličky pepře, špetka soli, polovina kostky bujonu, strouhaný perník
Jak připravit tento recept:
Rajčatový protlak vyklopíme na rozpuštěné máslo, zalijeme polovinou vody, přihodíme veškeré koření, špetku soli a 5 minut povaříme. Dolijeme druhou polovinou vody, zahustíme strouhaným či rozdrceným perníkem, přisáme bujon a 20 minut povaříme. Nakonec procedíme přes síto a můžeme podávat s knedlíkem.
Další recepty:
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Hlíva ústřičná v čínském karamelu lehce promícháme a opečeme.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Bramboračka pro děti s houbami.
Zeleninová dietní polévka ke které přisypeme nakrájenou pažitku.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapeme trochou rozpuštěného tuku.
Nadýchaný perník polijeme čokoládou.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Rajčatová polévka z protlaku
Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatová omáčka s perníkem a recept na přípravu.