Recepty > omáčky > rajčatová omáčka s vejci
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
8 natvrdo uvařených vajec, 250 g rajského protlaku, 500 ml zeleninového vývaru, 1 malá cibule, 3 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, bobkový list, nové koření, mletý pepř, sůl
Jak připravit tento recept:
Rozehřejeme olej, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, několik kuliček nového koření a bobkový list a společně osmahneme. Do hrnce přidáme rajský protlak, promícháme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme. Na závěr omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, podle potřeby dochutíme a krátce povaříme. Vařená vejce oloupeme a necháme v omáčce prohřát. Poté je rozdělíme do misek nebo hlubokých talířů, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.
Další recepty:
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapeme trochou rozpuštěného tuku.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Těstoviny s vejci
Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatová omáčka s vejci a recept na přípravu.