Recepty > omáčky > rajčatová omáčka s vejci a česnekem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g rajského protlaku, 8 vajec, 50 ml zeleninového vývaru, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce solamylu, 1 bobkový list, nové koření, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Rozehřejeme olej a dáme na něj zpěnit oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, několik kuliček nového koření a bobkový list. Osmahneme a přidáme rajský protlak. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme. Necháme chvíli vařit. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody a přilijeme do omáčky za stálého míchání. Podle chuti dosolíme a dopepříme a krátce vše povaříme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme (po vyjmutí z horké vody dáme do studené, lépe se loupou), dáme prohřát do omáčky. Vejce rozdělíme na talíř a zalijeme omáčkou.
Další recepty:
Zeleninová dietní polévka ke které přisypeme nakrájenou pažitku.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Hlíva ústřičná v čínském karamelu lehce promícháme a opečeme.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Bramboračka pro děti s houbami.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapeme trochou rozpuštěného tuku.
Nadýchaný perník polijeme čokoládou.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Omáčka s česnekem a těstoviny
Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatová omáčka s vejci a česnekem a recept na přípravu.