Recepty > omáčky > rajčatová omáčka s vůní skořice
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 velký rajský protlak, 1 velká lžíce másla, 1 velká lžíce mouky, 1 menší cibule, 500 ml vývaru z masa, 2 bobkové listy, polovina lžičky mletého pepře, 1 lžíčka soli, 1 lžíce cukru, 1 lžička octu, 1 lžička skořice
Jak připravit tento recept:
Z másla a mouky si připravíme zásmažku, do které za stálého míchání přidáme najemno nakrájenou cibuli. Zalijeme masovým vývarem, přidáme bobkový list, mleté černé koření, rajský protlak a krátce povaříme. Před konecem vaření omáčku posolíme, přidáme cukr, ocet, mletou skořici a důkladně zamícháme.
Podáváme s plněnou paprikou a houskovým knedlíkem.
Další recepty:
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Zeleninová dietní polévka ke které přisypeme nakrájenou pažitku.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Hlíva ústřičná v čínském karamelu lehce promícháme a opečeme.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na skořici pečeme, dokud není kůrčička zlatohnědá.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapeme trochou rozpuštěného tuku.
Nadýchaný perník polijeme čokoládou.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Rajčatová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatová omáčka s vůní skořice a recept na přípravu.