Recepty > polévky > rajčatová polévka s bramborem
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g brambor, 500 g rajčat, 1 smetanový nízkotučný sýr, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, bobkový list, nové koření, sůl
Recept na přípravu:
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do mírně osolené vody společně s kořením. Mezitím si rozmixujeme předem spařená a oloupaná rajčata, nadrobno nakrájenou cibulku a smetanový sýr. Rozmixované suroviny přidáme k poloměkkým bramborám a necháme vařit, dokud nejsou brambory měkké. Hotovou rajčatovou polévku zahustíme hladkou moukou, kterou rozmixujeme ve 2 dl mléka a ještě necháme krátce přejít varem.
Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem dochucená octem.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Krémová česnečka z mléka.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Jemná bramborová polévka ke které přilijeme mléko se žloutkem.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Rajčatová polévka s noky do které přidáme rajčatovou šťávu.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Dršťková polévka z hub
Rajčatová polévka s bramborem přináší na talíře svoji chuť.