Recepty > polévky > rajčatová polévka s brokolicí
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 malá brokolice, 1/2 kg rajčat, 1 cibule, kousek másla a trocha mouky na jíšku, 2-3 lžíce zelených bylinek (směs petrželky, bazalky, kerblíku a podobně), 1/2 litru mléka, pepř, sůl, špetka cukru, 1 rohlík a lžíce tuku, strouhaný sýr
Recept na přípravu:
Nakrájená rajčata dáme s nakrájenou cibulí a bylinkami vařit do osolené vody a přidáme špetičku cukru. Komu vadí slupky z rajčat, po uvaření je prolisuje. Na másle zpěníme mouku, uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, povaříme a smícháme s rozvařenými rajčaty, opepříme, vložíme předem uvařenou nakrájenou brokolici. Podle potřeby můžeme polévku naředit vodou a na talíři každou porci doplníme osmaženými kostičkami rohlíku a strouhaným sýrem. Pokud máme dostatek bylinek, přidáme je čerstvé i do každé porce.
Další recepty:
Rýžová kaše s meruňkami recept.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Jogurtová majonéza s olejem a hořčicí.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Rýžové nudle s brokolicí ozdobíme čerstvou bazalkou.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Mléčná polévka
Rajčatová polévka s brokolicí přináší na české talíře svoji chuť.