Recepty

Recepty > polévky > rajčatová polévka s masovými knedlíčky

Rajčatová polévka s masovými knedlíčky recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 lžíce másla, 50 g cibule, 3 lžíce hladké mouky, 1,25 litru vody, 1 masox, 80 g rajčatového protlaku, 1 dl červeného vína, sůl, mletý pepř, 1-2 plné lžičky cukru

Recept na přípravu:

Očištěnou cibuli nadrobno pokrájíme, zpěníme na másle, zaprášíme moukou a opražíme. Zalijeme vínem a vodou, ve které jsme rozvařili masox a protlak. Dochutíme solí, mletým pepřem a cukrem. Masové knedlíčky vložíme do talířů a zalijeme polévkou.

Další recepty:
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Strouhankové knedlíčky do polévky vytvarujeme a zavaříme.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí která sterilujeme 10-12 minut.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Omáčka z bílého vína a tvarohu který prošleháme.
Červený boršč do kterého přidáme rajčatový protlak.
Rajčatová polévka minestrone se zeleninou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Dršťková polévka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Pyré z červené řepy se hodí ke slaninovým knedlíkům.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Polská omáčka

Recepty
Motto

Rajčatová polévka s masovými knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.