Recepty > polévky > rajčatová polévka se srouhaným sýrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
rajčata, cibule, olej, bazalka, 1 lžička skořice, tymián, 2 hřebíčky, 1 drůbeží vývar, 1 lžíce kopru, 1 lžíce zakysané smetany, 1 stroužek česneku, 50 g strouhaného sýra, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Na malém množství rozehřátého oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme nakrájená rajčata, přidáme skořici, tymián, pepř, hřebíček, zamícháme a zalijeme drůbežím vývarem a vaříme, můžeme rozmixovat nebo přecedit. Zahustíme granulovanou jíškou, dochutíme cukrem, citronovou šťávou a bazalkou. Při podávání na talíři dáme do středu lžíci kysané smetany, lžičku kopru a ozdobíme nastrouhaným sýrem.
Další recepty:
Bramboračka s houbami a kmínem.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Sýrová polévka se zeleninou kterou ozdobíme na talíři petrželkou.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou zahuštěná jíškou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Italská rajčatová omáčka do které vmícháme zakysanou smetanu.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky a bílým pečivem.
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Rajčatová česnečka
Ochutnejte recept rajčatová polévka se srouhaným sýrem.