Recepty

Recepty > polévky > rajčatová polévka z Jugoslávie

Rajčatová polévka z Jugoslávie recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g vyzrálých rajčat, 1 velká cibule, hrstka rýže, 2-3 zelené papriky, 2 lžíce oleje a 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, sůl, petrželka

Recept na přípravu:

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, pak rozšleháme s vodou, vaříme a přidáme nakrájené papriky a rajčata. Vedle uvaříme ve slané vodě rýži, ocedíme, vložíme do polévky. Vajíčka rozšleháme s trochou vychladlé polévky a pomalu je vléváme za stálého míchání do celé polévky, aby se vejce nesrazila. Na talíři sypeme petrželkou.

Další recepty:
Rajčatová polévka s cuketou se stroužkem česneku.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Ruský boršč s brambory a párkem.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Rajčatová polévka s noky z vajec.
Rajčatová omáčka s noky važenými ve vodě.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Bramborový svítek k dochucení.
Polévka z droždí s nadrobno nasekanou pažitkou.
Italská rajčatová omáčka

Recepty
Motto

Rajčatová polévka z Jugoslávie přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.