Recepty > polévky > rajčatová polévka z půl kila rajčat
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 4 porce: půl kila čerstvých rajčat, 0,5 l zeleninového vývaru, dvě lžíce másla, půl hrnku mléka, cibule, tyminán, lžička skořice, lžíci cukru, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Nejprve si spaříme rajčata a oloupeme. Na vrcholu nařízneme do křížku a přelijeme horkou vodou, slupka pak půjde loupat mnohem lépe. Na lžíci másla osmahneme cibuli a přidáme i pokrájená rajčata. Chvíli opékáme a pak zalijeme horkým vývarem. Necháme provařit asi půl hodiny a pak rozmixujeme do hladka. Přidáme mléko, ochutíme solí, pepřem, skořicí a podle chuti i cukrem. Nakonec zjemníme lžicí studeného másla a přidáme čerstvý tyminán.
Další recepty:
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Studená rajčatová polévka kterou poklademe několika lístky máty.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Italská rajčatová omáčka kterou ozdobíme lístky bazalky.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Červená kuřecí polévka
Rajčatová polévka z půl kila rajčat má své kouzlo.