Recepty

Recepty > zeleninové > rajčatová rýže

Rajčatová rýže

Potřebné suroviny:

1 lžička másla, 2 hrnečky rýže, 2,2 hrnečku vody, 5 rajčat, 200 g hrášku, sůl, pepř, 4 lžíce kečupu

Postup přípravy:

Na lžičce másla opražíme rýži. Přidáme vodu a uvaříme rýži do měkka.Rajčata nakrájíme na osminky a dáme do hrnce na mírný oheň, necháme pustit šťávu, můžeme i přilít trochu vody. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme, nakonec přidáme kečup. Chvíli necháme povařit. Směs smícháme s rýží a necháme ještě 10 minut pod pokličkou. Poté můžeme podávat.

Další jídla:
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Baskické fazole se sosem.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Bulgur s kuřecím uzeným masem dochutíme solí a pepřem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Pohanková polévka se zeleninou zahuštěná jíškou.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Zeleninová polévka s nudlemi

Recepty
Motto

Rajčatová rýže pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.