Recepty > omáčky > rajčatová smetanová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr masového vývaru, 1 kysaná smetana, 2 lžíce kečupu, 1 bobkový list, 1 hřebíček, 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru, 2 lžíce hladké mouky, sůl
Jak připravit tento recept:
Masový vývar dáme vařit s bobkovým listem a s hřebíčkem. V mléce rozmícháme kysanou smetanu, hladkou mouku a kečup. Pak směs nalijeme do vroucího vývaru, přidáme cukr a sůl a vaříme do zhoustnutí (asi 10 minut). Omáčku servírujeme s masem a s houskovými knedlíky. Místo kysané smetany a kečupu můžeme použít šlehačku a rajčatový protlak.
Další recepty:
Hlíva ústřičná v čínském karamelu lehce promícháme a opečeme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Nadýchaný perník polijeme čokoládou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Smetanová polévka s houbami a bramborem.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Kuře na skořici pečeme, dokud není kůrčička zlatohnědá.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Smetanová česneková polévka s osmaženými houskovými kostičkami.
Rajčatová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatová smetanová omáčka a recept na přípravu.